Recepten

Basis Recept

Benodigdheden
500 ml water, 1 ei, bakboter of plantaardige olie


Bereidingswijze
Neem een grote kom en vul met 500 ml water. Klop hier 300 gram Lucien’s Pannenkoekmix luchtig doorheen. Voeg 1 ei toe en klop nogmaals door tot een glad beslag. Je kunt nu meteen beginnen met pannenkoeken bakken. Voor een nog beter resultaat laat je het beslag 30-60 minuten rusten in de koelkast.

Schenk een beetje plantaardige olie in de pan of laat een klontje boter smelten. De pan moet heet zijn, maar laat de boter of olie niet verbranden! Neem een grote pollepel om de hele pan te vullen met een dun laagje beslag. Wacht tot het beslag overal gestold is. Draai met behulp van een spatel de pannenkoek om en bak aan beide kanten goudbruin. Als je klaar bent voor wat meer uitdaging, kun je de pannenkoek ook omgooien door alleen de pan te gebruiken.